God design er god butikk
Snø Designstudio hentet nylig inn DOGA-merket for læringsroboten AV1.
Tema:
Innovasjon

God design er god butikk

Design er den beste investeringen for langsiktig vekst. – God design skal gi uttelling på bunnlinja, sier daglig leder og eier i Snø Designstudio, Vidar Pedersen.

De hentet nylig inn den høythengende designprisen DOGA-merket for design av læringsroboten AV1.

kommunikasjonsroboten AV1
Den Snø-designede kommunikasjonsroboten AV1 hjelper barn og unge som av helsemessige grunner ikke kan møte på skolen.

Fra lokalene i Fredrikstad arbeider Snø Designstudio mot en kundekrets som strekker seg langt utenfor landets grenser. Fra olje- og gassindustrien, til helseteknologi og gadgets som headset. Innenfor produktdesign, industridesign og grafisk design.

– Selve designprosessen handler både om å forstå sluttbrukeren og produktets funksjon. God design er derfor mye mer enn estetikk. Det er helt avgjørende for å ta ut det beste i produktet slik at det fungerer optimalt for brukeren. Derfor er god design også god butikk, sier Vidar Pedersen.

Blant kundene de har jobbet for finner vi navn som Volvo, Helly Hansen, Coca Cola, Kongsberg Gruppen og Adidas.

God design = produktutvikling

– Det som skiller oss fra andre, er at vi følger kunden helt fra start til mål – fra den tidligste fasen, gjennom brukertester og til optimaliseringsfasen der produktet klargjøres for masseproduksjon. Vi produserer og tester prototypene med tanke på både design og materialer, slik at kunden kan sette i produksjon et produkt som er brukertilpasset, som har riktig materialsammensetning og som kan masseproduseres på en lønnsom måte, sier han.

Snø Designstudio har lang historie i Fredrikstad. I 1968 startet Ragnar Pedersen selskapet Råde Verktøy AS, som produserte verktøy til lokal og nasjonal industri. Opp gjennom 80-tallet vokste selskapet, mye på grunn av storkunder som Volvo og SAAB Automobile AB.

I 2005 tok sønnen Vidar Pedersen over selskapet, de outsourcet verktøyproduksjonen og fokuserte enda mer på design. I 2014 så navnet Snø Designstudio dagens lys, og i dag har de en designportefølje som strekker seg fra headset og droner til helseteknologi, emballasjedesign og profilutvikling med fokus på logoer og identitetsbygging.

Design for fremtiden

I Snø sin portefølje finner vi blant annet kommunikasjonsroboten AV1, som de designet for No Isolation. Roboten hjelper barn og unge som av helsemessige grunner ikke kan møte på skolen. AV1 fungerer, sammen med mobil-appen, som brukerens øyne, ører og stemme på skolen eller andre steder. Snø Designstudio har stått for designet av selve roboten, brukermanualen, logo og emballasjedesign.

– AV1 er et veldig godt eksempel på at design og innovasjon kan bedre livskvaliteten for enkeltmennesker. Smart design kommer bare til å bli viktigere innenfor helsesektoren i årene som kommer. Særlig med tanke på de utfordringene vi møter med eldrebølgen, fortsetter Pedersen.

Vidar Pedersen tester Moviemask, som gir en ekte kinoopplevelse gjennom de portable brillene.

Skal revolusjonere oljeleting

Et nylig eksempel på design for avansert teknologi er nodesystemet A3000 som Snø har designet for teknologiselskapet InApril. Det norske selskapet har som mål å revolusjonere seismikkbransjen, og gi betydelig kostnadsbesparelser for oljeindustrien i letefasen.

– Utfordringen var å designe noden slik at materialene ble riktige, samtidig som mekanikken fungerte perfekt under ekstreme forhold. Vi snakker om 3000 meters dyp og et trykk på 300 bar. Da må plast og aluminium nitidig styrkeberegnes for å tåle de utvendige kreftene, forklarer Pedersen.

Responsen fra markedet, som domineres av få men store aktører, har vært overveldende. InApril opplevde at nesten samtlige potensielle kunder fra hele verden tok kontakt om løsningen.

Fremtiden

Pedersen har tro på fremtiden. Både for Snø og for Fredrikstad.

– For oss er det en stor fordel å være i Fredrikstad. Her har vi nærhet til produksjonen og kunnskapen produksjonsmiljøene besitter. Dette er noe vi ikke hadde funnet i Oslo. Våre kunder ser dette som en styrke, og tar gjerne turen hit til oss i Fredrikstad. Og designere fra hele landet vil jobbe hos oss, avslutter Pedersen.

Snø Designstudio
  • Snø Designstudio er et designstudio lokalisert i Fredrikstad.
  • De har en kundeportefølje både på nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor produktdesign, industridesign og grafisk design i sektorer som helseteknologi, olje- og gass, farmasi og bilindustrien.
  • Volvo, Helly Hansen, Coca Cola, Kongsberg Gruppen og Adidas er blant de som står på listen over nåværende og tidligere oppdragsgivere.
  • Snø Designstudio er hedret med DOGA-merket for sitt arbeid, den mest høytstående designprisen i Norge.

Les også

Tema:
Teknologi
De ansatte i Goodtech tar gjerne på seg hjelm og verneutstyr for å følge opp kundene. Samtidig lever teknologiselskapet
Tema:
Teknologi
AI, VR og 3D sto på programmet på på Fredrikstad Tech Communitys første samling. «Den av gikk av med
Tema:
Innovasjon
For halvannet siden fikk driftsplanlegger renovasjon Terje Jacobsen og overingeniør Geir Anker i geomatikkavdelingen i Fredrikstad kommune en idé: