– Vi er mer hands on enn vanlige konsulentselskaper
Som daglig leder i Goodtech Fredrikstad må Tom Grip ha god kjennskap til ny teknologi. Bedriften er tross alt blant annet medlem i AI-klyngen Smart Innovation.
Tema:
Teknologi

– Vi er mer hands on enn vanlige konsulentselskaper

De ansatte i Goodtech tar gjerne på seg hjelm og verneutstyr for å følge opp kundene. Samtidig lever teknologiselskapet etter visjonen om at «usynlig er perfekt».

«Invisible is perfect» er budskapet i den nye brandingen til Goodtech. Den visjonen syns daglig leder Tom Grip i Goodtech Fredrikstad treffer godt.

Ingeniørene i selskapet er nemlig litt som fotballdommere: De ønsker helst ikke å komme i fokus.

– Alt som skal fungere i samfunnet, som vannrensing og biogass, og nå også CO2-fangst: Det står vi for. Dette er jo ting du helst ikke vil måtte tenke på. Det skal bare fungere, forklarer Grip, og legger til:

– Samtidig liker vi selvfølgelig å være synlige også. Vi må jo det for å få oppdrag.

Langvarige kundeforhold

Kundetilfanget har ikke vært noe problem for de 32 ansatte i Fredrikstad-avdelingen av det børsnoterte selskapet. De siste årene har de levert solide overskudd, med knallgrønne piler for lønnsomhet på Proff.no.

Tom Grip i Goodtech Fredrikstad
Tom Grip er stolt av å lede et sterkt kompetansemiljø.

Det skyldes blant annet at selskapets kunder velger å bli – lenge.

Som Nexans, som blant annet produserer kablene til de undersjøiske strømforbindelsene mellom Norge og resten av Europa.

– De har vi jobbet for i 26–27 år, og vært involvert i det aller meste av produksjonsutstyret i fabrikkene deres. Vi har bidratt både elektrisk, mekanisk og med automasjon av anleggene. Det er jeg stolt av, sier Tom Grip.

Kilopris: 4 millioner kroner

Nå er ingeniørene hans også involvert i en fabrikkutvidelse der sluttproduktet er i den helt motsatte enden av størrelsesskalaen: Ugelstadkulene til Thermo Fisher er nøyaktig 1 mikrometer (en tusendels millimeter) store – og må være helt eksakt like store for å kunne brukes til blant annet kreftbehandling og gentesting.

Dette stiller ekstreme krav til presisjon når Goodtech nå prosjekterer en utvidelse som skal doble produksjonskapasiteten av Ugelstadkulene, som selges for 4 millioner kroner per kilo.

– Et rør er ikke bare et rør i den fabrikken, for å si det slik. Den har utrolig mye spesialutstyr, bemerker Grip.

Uvanlig dedikerte

Blant de ansatte i Fredrikstad fins en lang rekke ulike spesialiseringer innenfor ingeniørfagene – fra maskin, prosess, automasjon til elektro og IT. Svært mange av medarbeiderne har en fagutdanning i tillegg til ingeniørfagene.

Grip mener at det siste er svært nyttig.

– Det gir en helt spesiell fingerspitzgefühl, sier han.

Tom Grip i Goodtech Fredrikstad
Tom Grip.

Dette stiller ekstreme krav til presisjon når Goodtech nå prosjekterer en utvidelse som skal doble produksjonskapasiteten av Ugelstadkulene, som selges for 4 millioner kroner per kilo.

Graden av dedikasjon er høy, konsulentselskapet i Fredrikstad skal være lettbente og raskt «på».

– Vi har eget verneutstyr og hjelmer og er ute der ting skjer. Vi er mer hands on enn vanlige konsulentselskaper, beskriver han.

Høyteknologisk kjernekompetanse

Tom Grip konstaterer at Goodtech er en allsidig teknologileverandør», med kompetanse innenfor en lang rekke fagfelt. Selve kjernen er likevel klart definert: Kjernekompetansen er automasjon, robotisering og digitalisering.

Avdelingen er medlem av AI-klyngen Smart Innovation, og leverer blant annet styresystemer og Goodtechs egen gateway for datafangst. Denne gatewayen, kalt WIZX, samler inn og behandler data fra instrumenter og sensorer, for å få kontroll og å optimalisere prosessene.

At akkurat det er litt vanskelig å få tak på, er Tom Grip vant til.

– Vi er et teknologiselskap. Det vi driver med, er ikke så lett å snakke om i for eksempel en konfirmasjonsmiddag, smiler han.

Heldigvis har kundene større forståelse. Blant oss andre er tross alt det usynlige perfekt.

Om Goodtech
  • Goodtech er et nordisk teknologikonsern som leverer prosjekter, tjenester og produkter for industriell effektivitet.
  • Avdelingen i Fredrikstad spesialiserer seg mot landbasert industri, og har avdelinger for maskin/prosess og elektro/automasjon/digitalisering. Markedet deres er både nasjonalt og internasjonalt.
  • Medlem av AI-klyngen Smart Innovation.
  • Avdelingen har 32 ansatte.

Les også

Tema:
Teknologi
Fra hjemmekontoret i Fredrikstad konstaterer Steinar Frølandshagen at OBOS-medarbeiderne har enorm evne til omstilling. Og det samme kan
Tema:
Innovasjon
Solcellespesialistens test-hurtiglader er koblet rett til solcelleanlegget på taket – uten å gå via strømnettet. Det kan bane vei
Tema:
Teknologi
I Fredrikstad ligger to av Norges mest avanserte simuleringssentre for helsearbeidere nesten vegg i vegg. Sentrene brukes også til