Droppet pendlingen – skal hjelpe gründere i hele verden fra hjembyen
Anders H. Lier har frigjort mye reisetid til mer konstruktivt arbeid ved å starte sitt nye selskap i Fredrikstad.
Tema:
Innovasjon

Droppet pendlingen – skal hjelpe gründere i hele verden fra hjembyen

Den erfarne næringslivstoppen Anders H. Lier har skapt 45 heltidsjobber siden januar i år – og det med hovedkontor i hjembyen Fredrikstad.

– Jeg har jobbet internasjonalt med base i Oslo hele yrkeslivet, jeg. Med andre ord har jeg brukt utallige timer på toget. Som gründer av Propell Group og med bosted i Fredrikstad var tiden moden for å legge hovedbasen her, sier 52-åringen. Gjennom sin karriere har han investert i 140 startups i 38 land.

I januar i år startet han Propell. Propell bygger nye tech-selskaper samt investerer i dyp teknologi som brukes for å løse store problemer for samfunnet og miljøet. 

– Vi knytter gode ideer, fantastiske folk og kapital, og sørger for at de vokser veldig raskt. Vi har en metode vi kaller Propell Launch Platform som vi har utviklet for dette. Propell har kontorer midt i Fredrikstad sentrum, og 15 minutters gange hjemmefra, sier han.

Vi har skapt 45 arbeidsplasser på seks måneder. Det er vi stolte av.

Fullt distribuert organisasjon

For investoren og gründeren medfører kontoradressen en viktig – og gledelig – forandring fra forrige gang han var med å starte en akselerator, Katapult, i 2017.

– Den gang var det naturlig å gjøre det i Oslo, hvor det tross alt er flere folk å ansette blant. Nå har Covid-19 og teknologiutviklingen til sammen gjort det mulig å starte hvor du vil, sier Anders H. Lier, og opplyser at seks av Propell Gruppens 45 ansatte jobber fra hovedkontoret i Fredrikstad. Resten av arbeidsstokken sitter i Arendal, Oslo, Gran, Molde, Kiev og USA.

Du kan jobbe fra en by med fantastisk beliggenhet og en størrelse som gjør at den har både mangfold og trygghet – samtidig.

– Vi har en fullt distribuert organisasjonsmodell, og kan ansette høykompetente folk helt uavhengig av hvor de sitter. Vi er nærmest en referansecase på hvordan du etablerer en bedrift i Covid-19, slår han fast.

Endrede forventninger gir nye muligheter

Anders H. Lier med laptop
Med dagens teknologi kan du både lede møter og samarbeide uansett hvor du sitter. Det har Anders H. Lier lært seg å utnytte.

Gründeren forklarer at også han har endret forventninger og vaner i løpet av det halvannet året med koronapandemi.

– Tidligere var det forventet at folk møtte opp på mandagsmøtene, fysisk. I går ledet jeg allmøte fra Tesla-senteret i Sarpsborg mens jeg hadde service på bilen. Jeg fikk låne et av kontorene. Det var ingen av de ansatte på allmøtet som reagerte engang, forteller han.

Muligheten til å bygge og drive et selskap via digitale kanaler, gir nye fordeler for byer som Fredrikstad, mener Anders H. Lier.

– Det bor masse dyktige folk i Fredrikstad. Men en liten by med 80.000 innbyggere har kanskje ikke alle talentene du trenger. Da kan du rekruttere dem andre steder. Samtidig som du kan jobbe fra en by med fantastisk beliggenhet og en størrelse som gjør at den har både mangfold og trygghet – samtidig, utdyper han. 

Gir innovasjonshjelp 

Lier kaller Propell Gruppen et “venture studio”. På godt norsk beskriver han det som et selskap som bygger nye selskaper, knytter fantastiske ideer til kapital og dyktige mennesker. Slik hjelper de startups til å sette fart på selskapet sitt.

I hovedsak har selskapet to modeller som de jobber etter:

  • Propell-teamet kommer opp med en innovasjonsidé selv, og etablerer selskap og ansetter folk på egen hånd.
  • Gründere kontakter dem for å få hjelp til å realisere sin idé. Propell Gruppen kan da tilby alt fra kapital og hjelp til teknologiutvikling til bistand med backoffice-funksjoner som regnskap og jus.

– Vi har skapt 45 arbeidsplasser på seks måneder. Det er vi stolte av, sier Anders H. Lier.

Om Propell Gruppen
  • Venture studio som hjelper gründere med å bygge sine selskap, eller bygger startups selv.
  • Jobber utelukkende med selskaper som kan løse et viktig samfunns- eller miljøproblem.
  • Driver den kunstig intelligens-drevne regnskapsplattformen Propell.ai som allerede i oppstartsåret har landet store kunder som PWC og BDO, i tillegg til rådgivningsselskapet Propell Intelligence, Propell Minds, Energi.AI og esportklubben Bifrost.
  • Etablert i januar 2021 med hovedkontor i Fredrikstad.
  • Totalt 45 ansatte fordelt på 6 lokasjoner.

Les også

Tema:
Innovasjon
NightSafe er noe så sjeldent som en nyskapende mobillader: Den både lader hurtig og er trygg å bruke om
Tema:
Innovasjon
Fra et småbruk i Fredrikstad er Preben Alexander Lugg og Preben Frenning kongene av hytteutstyr. Alt takket være et
Tema:
Innovasjon
Solcellespesialistens test-hurtiglader er koblet rett til solcelleanlegget på taket – uten å gå via strømnettet. Det kan bane vei