Utvikler produkter i eget pilotsenter
Tema:
Nettverk

Utvikler produkter i eget pilotsenter

Med 130 ansatte er Mills-fabrikken i Fredrikstad selskapets største i Norge. Her finnes også pilotsenteret, der nye produkter utvikles på bakgrunn av grundig forbrukerinnsikt.

– All praktisk produktvikling foregår her i fabrikken. Pilotsenteret jobber tett sammen med innovasjons- og merkevareavdelingene sentralt, for å utnytte innsikten om hva forbrukerne ønsker til produktutvikling. Sensorikk og forbrukertester er viktig her. Det ferskeste eksemplet er plantemargarinen Olivero som ble lansert i februar, forteller forsyningsdirektør Stian Kjellemyr Eilertsen.

Mills har produsert ulike typer margarin i Fredrikstad i mange tiår, men etter fabrikkutvidelsen i 2013 kom også produksjon av majones og kaviar til Fredrikstad.

– Beliggenheten er veldig bra, med kort avstand til hovedkontoret i Oslo. For oss er det viktig å drive med produktutvikling der vi har produksjonen. Da foregår det i mest mulig realistiske omstendigheter, med de råvarene som faktisk brukes. Prototypene for testing på forbruker blir veldig reelle, noe som gir rask implementering og kortere vei til markedet.

Fakta om Mills
  • Mills er en næringsmiddelprodusent som har produsert påleggsprodukter i mer enn 60 år
  • Mills er mest kjent for majones og kaviar, men produserer også blant annet leverpostei, peanøttsmør, remulade, potetmos og fløtegratinerte poteter.
  • Produktporteføljen er nå på over 30 produkter, og selges i 4300 butikker i hele landet.
  • I 2013 samlokaliserte Mills produksjonen av margarin, majones og kaviar i en utvidet fabrikk i Fredrikstad

Les også

Tema:
Nettverk
Siden 2016 har IDYLL Festivalen i Fredrikstad økt fra 2,7 til 85 millioner i budsjett og fra 2500 til
Tema:
Nettverk
Siden de ikke kan sende alle elevene til MIT, henter Frederik II videregående skole det amerikanske prestisjeuniversitetet til Fredrikstad.
Tema:
Industriparken
Én industriell gigant og én vekstrakett. Fredrik Andresen fikk med seg akkurat de partnerne han ønsket til satsingen Hydrovolt