Utvikler produkter i eget pilotsenter
Tema:
Nettverk

Utvikler produkter i eget pilotsenter

Med 130 ansatte er Mills-fabrikken i Fredrikstad selskapets største i Norge. Her finnes også pilotsenteret, der nye produkter utvikles på bakgrunn av grundig forbrukerinnsikt.

– All praktisk produktvikling foregår her i fabrikken. Pilotsenteret jobber tett sammen med innovasjons- og merkevareavdelingene sentralt, for å utnytte innsikten om hva forbrukerne ønsker til produktutvikling. Sensorikk og forbrukertester er viktig her. Det ferskeste eksemplet er plantemargarinen Olivero som ble lansert i februar, forteller forsyningsdirektør Stian Kjellemyr Eilertsen.

Mills har produsert ulike typer margarin i Fredrikstad i mange tiår, men etter fabrikkutvidelsen i 2013 kom også produksjon av majones og kaviar til Fredrikstad.

– Beliggenheten er veldig bra, med kort avstand til hovedkontoret i Oslo. For oss er det viktig å drive med produktutvikling der vi har produksjonen. Da foregår det i mest mulig realistiske omstendigheter, med de råvarene som faktisk brukes. Prototypene for testing på forbruker blir veldig reelle, noe som gir rask implementering og kortere vei til markedet.

Fakta om Mills
  • Mills er en næringsmiddelprodusent som har produsert påleggsprodukter i mer enn 60 år
  • Mills er mest kjent for majones og kaviar, men produserer også blant annet leverpostei, peanøttsmør, remulade, potetmos og fløtegratinerte poteter.
  • Produktporteføljen er nå på over 30 produkter, og selges i 4300 butikker i hele landet.
  • I 2013 samlokaliserte Mills produksjonen av margarin, majones og kaviar i en utvidet fabrikk i Fredrikstad

Les også

Tema:
Forskning
Jan Ivar Ruud kom til Unger Fabrikker i Fredrikstad for å nedbemanne. 12 år senere har bedriften gått fra
Tema:
Forskning
De færreste tenker på Fredrikstad når de åpner kjøleskapet hjemme. Men faktum er at næringsmiddelindustrien her er blant Norges
Tema:
Forskning
– Plast har så mange gode egenskaper at det er vanskelig å se for seg en verden uten den.