Har bygd opp Norges største dyrehospital
Fredrikstad Dyrehospital har skapt et stort kompetansemiljø for dyrehelse. Det er bra for dyrene - og de ansatte. Foto: Fredrikstad Dyrehospital
Tema:
Nettverk

Har bygd opp Norges største dyrehospital

Siden 1996 har Fredrikstad Dyrehospital vokst fra en liten dyreklinikk til å bli landets største. Og fortsatt vokser det. – Nesten litt for fort, mener gründeren selv.

Fredrikstad Dyrehospital er for mange kanskje mest kjent fra TV-serien «Veterinærene». Men det er også et veksteventyr.

I 2013 omsatte dyrehospitalet for 28,3 millioner kroner. I fjor var omsetningen nesten det tredoblede: 71 millioner. Og veksten har slettes ikke avtatt.

– Den positive utviklingen fortsetter mot en omsetning på 80 millioner kroner. Kjæledyr er viktig for nordmenn, og ikke mindre viktig i den koronasituasjonen som vi befinner oss i, sier Carsten Glindø, som er daglig leder i dyrehospitalet.

Vokser nesten for fort

Carsten Glindø i Fredrikstad Dyrehospital
Carsten Glindø har som ambisjon at Fredrikstad Dyrehospital skal være ett av Nordens ledende dyrehospitaler. Foto: Fredrikstad Dyrehospital

Glindø forteller at det ikke er noen trylleformel som ligger bak suksessen.

– Veksten skyldes langsiktig og hard jobbing – samt en sterk tro på det å kunne skape en forskjell. Hver dag jobber vi hardt for å være blant de aller, aller beste. Ikke bare i en disiplin, men som helhet, sier han.

Siden han etablerte dyrehospitalet i Fredrikstad i 1996, har de bare blitt større og større. I 2014 flyttet de inn i nye lokaler på 1500 kvadratmeter. I fjor måtte også de utvides – til nåværende 2500 kvadratmeter.

Med veksten har veterinæreventyret også blitt en stor arbeidsplass. I fjor I fjor hadde selskapet drøye 57 årsverk. I år er det enda flere.

– Vi vokser nesten litt for fort. Det er en utfordring å få tak i dyrepleiere da det er en voldsom underdekning i markedet på dette området. Mangel på nye ansatte med riktig kvalifikasjon er det som eventuelt begrenser veksten hos oss, sier Glindø.

Samtidig jobber dyrehospitalet aktivt for å øke kompetansen til landets veterinærer, blant annet gjennom jevnlige fagkurs.

Beholder selvstendigheten

Det er to store kjeder i dyrehospital-bransjen her til lands, nemlig Evidensia og Anicura. Fredrikstad Dyrehospital har valgt å stå utenfor kjedene.

Behandling av katt på Fredrikstad Dyrehospital
Dyrehospitalet tilbyr behandling av hund, katt, fugl, kanin og ilder. Foto: Fredrikstad Dyrehospital

Det er fortsatt 100 prosent eid av de ansatte, hvorav Glindø eier 60 prosent av aksjene.

Slik akter Glindø å beholde det.

– Vi forholder oss til dagens eiersituasjon, og har ingen planer om endringer på kort sikt. Vi velger å bygge videre, med sunne resultater. Drivkraften vår ligger i faget – og utvikle det. Da er det hyggelig at det også gir fine resultater, sier han.

Om Fredrikstad Dyrehospital
  • Fredrikstad Dyrehospital er Norges største dyrehospital, og holder til like utenfor sentrum av byen.
  • Det har en ambisjon om å være ett av Nordens ledende dyrehospitaler.
  • I tillegg til veterinærtjenester arrangerer selskapet jevnlig fagkurs for veterinærer
  • Selskapet har rundt 60 ansatte, og omsatte i fjor for 71 millioner kroner.

Les også

Tema:
Nettverk
Siden de ikke kan sende alle elevene til MIT, henter Frederik II videregående skole det amerikanske prestisjeuniversitetet til Fredrikstad.
Tema:
Nettverk
I en verden som endrer seg stadig raskere, må bedriftene sørge for å gi de ansatte jevnlig påfyll. Møt
Tema:
Nettverk
Eiendomsprosjektet i sentrumsbydelen Værste i Fredrikstad innebærer at byen får en helt ny bydel – utbygd av ett selskap.