150 år med kvalitet, tradisjon og fagkunnskap
Marianne Gran Andersen og Lars Sigvart Gran Andersen kombinerer innovasjon og gamle tradisjoner.
Tema:
Nettverk

150 år med kvalitet, tradisjon og fagkunnskap

Sjømatprodusenten Engelsviken Canning markerer 150 år med kvalitet, tradisjon og fagkunnskap i 2017.

– Vi har støtte fra Forskningsrådet og samarbeider kreativt med det lokale designbyrået Provinsen om å utvikle en pose som skal erstatte boksen med reker i lake. Her har vi også utviklet en ny og sunnere rekelake, fri for kjemiske tilsetningsstoffer, forteller Marianne Gran Andersen, femte generasjon på eiersiden i familiebedriften.

Selv om de er en historisk bedrift har de innovasjon langt frem i pannebrasken. Engelsviken Canning moderniserer nå også emballasjen til ansjosen, som er deres mest tradisjonsrike produkt med samme oppskrift siden 2011.

– Med et smalt produktspekter må vi være innovative både på emballasje og på selve produktene.

Nytenkningen innen emballasje og naturlig lake tar vare på både smaken og miljøet. Ved å gå vekk fra de tradisjonelle boksene tar produktene mindre plass ved lagring og transport.

Fakta om Engelsviken Canning
  • Familiebedrift som ble grunnlagt i 1867.
  • Sjømatprodusent med hovedkontor i Fredrikstad.
  • Produksjonen foregår i Skagen, Danmark.

Les også

Tema:
Industriparken
Trodde du at resirkulert jern ikke kunne bli like godt som nytt? Da bør du se til Fredrikstad, hvor
Tema:
Nettverk
Siden de ikke kan sende alle elevene til MIT, henter Frederik II videregående skole det amerikanske prestisjeuniversitetet til Fredrikstad.
Tema:
Nettverk
Med store industribedrifter, et rikt ingeniør- og techmiljø, designbyråer og arkitektkontorer – for å nevne noe – sier det