Tror ingen bransjer kommer unna programmering
Høyt kostnadsnivå og lite sol tvinger Solcellespesialisten til å jobbe smart, sier Carl Christian Strømberg i intervjuet med Silvija Seres.
Tema:
Innovasjon

Tror ingen bransjer kommer unna programmering

Selv Norges største solcelle-entreprenør er snart et IT-selskap, mener gründeren.

– Jeg kunne programmering fra jeg var 5–6 år, så da jeg begynte på NTNU, begynte jeg på elektronikk, for data kunne jeg. Men hvis jeg hadde tatt utdanning på nytt i dag, hadde jeg kanskje valgt byggingeniør, sier Carl Christian Strømberg i podkasten Lørn.tech.

Det betyr slett ikke at grunnleggeren av Solcellespesialisten – en av Norges raskest voksende bedrifter – mener at programmering ikke er viktig.

Snarere tvert imot.

Utviklet egne IT-løsninger

Carl Christian Strømberg og Silvija Seres
Carl Christian Strømberg og Silvija Seres

– I fremtiden kommer du ikke unna å kunne algoritmer og programmering. Vi er en elektroentreprenør, men vi er snart et IT-selskap. Stadig mer av det vi driver med, er IT-relatert, sier Strømberg.

Han forklarer at Fredrikstad-bedriften selv har utviklet sine egne IT-verktøyer for både prosjektgjennomføring og salg, i tillegg til nettsiden Solkart.no hvor alle husstander i Norge enkelt kan beregne både effekt og pris for solcelleanlegg på sitt eget hustak.

– Det hadde vi ikke fått til hvis vi ikke kunne mye om IT, sier han i intervjuet.

Norske bedrifter må jobbe smart

Strømberg, som i dag har tittelen teknisk direktør i selskapet, mener at Solcellespesialistens suksess skyldes at de gjør ting smart.

Det er nødvendig for å lykkes i et land med høyt lønnsnivå, lite sol og blant Europas laveste strømpriser.

– Vanskelige rammebetingelser gjør at vi må gjøre smarte ting, sier han i intervjuet.

Les mer om hvordan Solcellespesialisten har blitt markedsledende her!

Om Solcellespesialisten
  • Norges ledende leverandør og montør av solcelleanlegg. Spesialist på prosjektering, salg, installasjon og montasje av solcelleløsninger for private, bedrifter og offentlige bygg.
  • Hovedkontor i Fredrikstad.
  • Etablert i 2005. Opplever kraftig vekst og har fra 2014 til i dag gått fra 2 til 80 heltidsansatte.
  • Leverer bl.a. 13.000 kvm med solceller til Rema 1000s nye sentrallager på Vinterbro. Dette er Norges største enkeltkjøp av solceller. – Systemet har kuttet både miljøpåvirkning og kostnader, har Rema-sjef Ole Robert Reitan uttalt til E24.

Les også

Tema:
Industriparken
Et nytt, høyteknologisk 100-millionersanlegg i Fredrikstad vil gi Norge kortreist tilgang til resirkulert aluminium – og mindre transport til
Tema:
Innovasjon
Fredrikstad-bedriften LCA.no har laget en «gamechanger» for miljødokumentasjon for bedrifter. Det har gjort selskapet til en av Norges hurtigst
Tema:
Teknologi
Skal du lage det beste systemet for lagerstyring eller netthandel, må du forstå kundens «business» og hvordan sluttbrukerens arbeidshverdag