Norges mest attraktive by 2017
Tema:
Innovasjon

Norges mest attraktive by 2017

Fredrikstad er kåret til “Norges mest attraktive by 2017”. Prisen belønner hvert år byer som driver bærekraftig by- og stedsutvikling av høy kvalitet og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er imponert over hva man har fått til i Fredrikstad.

– Fredrikstad har jobbet målbevisst over lenger tid for å styrke sentrum. Jeg er imponert over hva kommunen og næringsdrivende har fått til sammen for å skape levende sentrum og gode byområder, sier statsråden til NRK.

På Fredrikstad kommunes nettsider forteller ordfører Jon-Ivar Nygård at han er stolt over hva folk i byen har fått til sammen.

– Dette er først og fremst veldig morsomt. Samtidig er det en anerkjennelse og et signal om at grepene vi har gjort i Fredrikstad de siste årene har tatt oss i riktig retning. Sentrum blomstrer, vi vokser og har blitt en mer spennende og ikke minst en hyggeligere by å bo og oppholde seg i. Jeg tror også dette vil bidra til at flere får øynene opp for Fredrikstad. Det er positivt for omdømmet vårt, og gir oss en ekstra boost i en allerede positiv utvikling, sier han.

– Det er mange som har stått på for byen og som skal ha æren for denne prisen. Næringsforeningen, næringslivet, gårdeiere og andre byutviklingsaktører har alle bidratt til den positive utviklingen og at vi nå er kåret til Norges mest attraktive by, avslutter ordføreren.

Les juryens begrunnelse her.

Les også

Tema:
Innovasjon
En glassfasade kan være mye mer enn de fleste tror. Bare spør Norges største leverandør av glass- og aluminiumsfasader,
Tema:
Innovasjon
Parker, blomsterbed og dammer er ikke bare pent. Med riktig planlegging er de også noen av samfunnets mest lønnsomme
Tema:
Innovasjon
Tidligere har alle sidepropeller til båter brukt «hyllevare» elmotorer. Inntil nå. Verdensledende Sleipner i Fredrikstad har nemlig utviklet sin