Det er over 80 år siden Stabburet-eventyret i Fredrikstad startet. Her produseres blant annet et av Norges aller mest kjente påleggsslag – den klassiske gule leverpostei-boksen.
– Den har så og si samme oppskrift som da den ble lansert i 1949. Vi er veldig opptatt av å beholde den originale resepten og gjøre så små endringer som mulig, slik at vi opprettholder smaken og opplevelsen i produktet, forteller fabrikksjef Eirin Skovly.
Ny fabrikk åpnet i 2016, med store investeringer i moderne produksjonsutstyr. I tillegg til leverposteien produseres et bredt spekter av hermetikk og kjøttvarer.
– Beliggenheten er veldig bra, med enkel tilgjengelighet til både utlandet, sentrale deler av Norge og våre kunders grossistlagre, noe som er spesielt viktig for oss, som også er et sentrallager for Orkla Foods Norge. Og selv om den originale leverposteien er som før, foregår det mye produktutvikling – ikke minst innenfor kategorier som pølser og hamburgere.